Lezing

 

Bent u benieuwd naar de oorsprong en de ontwikkelingen, die origami heeft doorgemaakt vanaf de vijfde eeuw na Christus, dan is een lezing met PowerPoint presentatie een informatieve en aantrekkelijke manier om met origami kennis te maken.
 
Origami is begonnen als een religieuze kunstvorm.
Hierdoor is er veel symboliek te vinden in origamimodellen. Zoals dat bij de kraanvogel het geval is
Natuurlijk krijgt u ook het verhaal achter de kraanvogel te horen.
 
In deze lezing maakt u kennis met deze Japanse papiervouwkunst en wordt u op boeiende wijze geleid door de ontwikkeling van origami door de eeuwen heen. Zo zullen er ook een aantal vooraanstaande ontwerpers in deze beeldende kunstvorm voorbij komen, waarvan Akira Yoshizawa een voorbeeld is.
 
U kunt bijvoorbeeld zien hoe dicht bij de natuur deze ontwerper bleef. Door het zien van een aantal origamimodellen van zijn hand krijgt u een idee van wat er allemaal te creëren is van een enkel vierkant vel papier.
 
Een lezing met PowerPoint presentatie geeft u tegelijkertijd auditieve en visuele informatie. Waardoor de lezing meer verlevendigd en ondersteund wordt.
 
De lezing duurt ongeveer 45 minuten.
 
Na een korte pauze is het een uitdaging om zelf origami te bedrijven in workshopvorm eventueel met behulp van storigami.