U kunt bij Origami aan Zee terecht voor Origamicursussen op beginners en gevorderdenniveau.

 

Kwalificaties docente:

 

*U krijgt les van een volledig bevoegd lerares. Zij  behaalde haar bekwaamheidsakte aan de Pedagogische Academie te Breda in 1977.

 

*Tevens is zij is een  bevoegd docente van de OSN Origami Sociëteit Nederland sinds 1990.

 

Beginnerscursus

 

In deze cursus leert u de internationale origamitekens en symbolentaal lezen, zodat u daarna zelfstandig uit boeken kunt vouwen. Zelfs origamiboeken in vreemde talen bevatten dan geen geheimen meer voor u voor wat betreft het origamitekening lezen.

 

Door middel van het 58 bladzijden tellende origamicursusboek maakt u gaande weg kennis met de twee grondvormen en de 8 basisvormen. Veel origamimodellen starten met één van deze grond- of basisvormen.

En natuurlijk leert u een groot aantal origamimodellen vouwen, die u kunt gebruiken om uw huis, een gedekte tafel of een wenskaart mee te versieren.

Aan het einde van de cursus beheerst u de teken- en symbolentaal, die u aantreft bij de origamitekeningen( diagrammen)

Al na de eerste les bent u in staat een eenvoudige wenskaart te maken.

Tijdens elke les is er een tentoonstellingstafel aanwezig, waarop u allerlei verwerkingen kunt zien van de in die les te leren origamimodellen.

 

De lessen worden wekelijks gegeven. Om uw pas verworven kennis niet weg te laten zakken, krijgt u na iedere les een doe-opdracht voor thuis mee. Die kunt u dan in uw eigen omgeving met uw eigen creativiteit invullen. Op de volgende les is er gelegenheid hem te showen aan de andere cursisten. Hierdoor krijgt u meteen weer een aantal verschillende verwerkingen van de opdracht te zien, die u zeker zullen inspireren bij uw volgende werkstuk.

 

De cursus omvat 7 lessen van 2 uur.

 

Gevorderden cursus

 

Deze cursus gaat verder waar de beginnerscursus gestopt is.

De origamimodellen bevatten meer bewerkingen en vormen zo een grotere uitdaging voor u.

U leert ook modellen te vouwen die starten met een andere vorm dan het vertrouwde vierkant. Zo komen de driehoek, vijfhoek, zes- en achthoek ook aan bod.

U krijgt een aanbod van dieren, bloemen en gebruiksvoorwerpen voorgeschoteld.

We komen ook modellen tegen die uit meerdere segmenten bestaan, zoals een doosje, een kusudama(feestbal) en een segment met variaties.

Na deze cursus bent u volledig toegerust met de nodige kennis en vaardigheden om nu zelf vol vertrouwen op eigen kracht verder te gaan met deze Japanse vouwkunst.  

En ook tijdens deze cursus zult u elke week een tentoonstellingstafel aantreffen en wordt u gestimuleerd thuis door te gaan met origami door middel van een doe-opdracht voor thuis.

 

De cursus omvat 8 lessen van 2uur.

 

Kindercursus

 

Deze cursus is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar.

Tijdens deze cursus wordt met een bijzonder origamikoffertje gewerkt. Het is een feest om ermee te werken thuis en op de cursus.

In het koffertje met jouw naam erop zit precies wat je nodig hebt voor de hele cursus van zes lessen van 1 ½ uur. Er zit echt origamipapier in, een kalender, kaarten, een groeimeter en een stevig cursusboek.

 

Deze cursussen zijn speciaal voor dit doel opgesteld door de Origami Sociëteit Nederland.

 

Regelmatig worden er thema workshops gegeven voor volwassenen en kinderen.

Houd daarom de agenda in de gaten!

 

 

Zie voor het huidige aanbod de agenda.